Comunicat de presa

Asociația GARDIENII TERREI marchează luni 30 mai 2016, încheierea programul „Incluziunea școlară a copiilor cu TSA și ADHD”, program realizat cu sprijinul ING Bank. Conferințele finale vor avea loc la Constanța luni 30 mai 2016, ora 17, la Tulcea marți 31 mai 2016, ora 13.30.
Prin acest program ne-am propus creșterea gradului de incluziune școlară a copiilor cu TSA (tulburări din spectrul autist) și a celor cu ADHD (Tulburare hiperkinetică cu/sau deficit de atenție) prin familiarizarea cadrelor didactice cu metodele și tehnicile specifice de intervenție la clasă și prin îmbunătățirea metodelor de comunicare cadru didactic-copil-părinte.
Autismul și ADHD-ul sunt tulburările care afectează dezvoltarea unui număr tot mai mare de copii. Copilului cu autism/ADHD îi este dificil să comunice, să se joace, să învețe. Îi este dificil, dar nu imposibil. El nu este doar un copil cu nevoie educaționale speciale sau doar un copil cu autism/ADHD. El este în primul rând un copil. Şi ca orice copil, el are abilităţi speciale, are propriul mod de a vedea lumea şi de a o înţelege şi de a relaţiona cu ea. E nevoie însă de puţin ajutor pentru a crea legătura dintre modul său de a vedea lumea şi modul nostru, al celorlalţi. Este nevoie de puţină deschidere pentru a-i oferi copilului cu autism/ADHD un loc alături de ceilalţi copii.
Programul s-a desfășurat în perioada decembrie 2015 – mai 2016 și a constat din întâlniri lunare cu cadrele didactice. Întâlnirile au fost structurate astfel încât să cuprindă chestiuni legate de specificul acestor tulburări și modul în care influențează comportamentul și starea copiilor, dar și o parte practică bazată pe studii de caz. În cadrul acestui program au fost instruite 130 de cadre didactice din județele Tulcea și Constanța, din ciclurile preșcolar, primar și gimnazial.
Asociația Gardienii Terrei , este o asociație non-profit, care a pornit în direcția educației încă din 2008.
Pentru mai multe informații:
Alina Mirela Trofin – 0728704324 alinamirela_trofin@yahoo.com
Corina Pirsean – 0724383653, pirsean@yahoo.com